Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Toszkán városok képes leírás - Toszkána bemutatása.tlap.hu
részletek »

Toszkán városok - Toszkána bemutatása.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: toszkana.tlap.hu » Toszkán városok
Keresés
Találatok száma - 10 db
8 felejthetetlen úti cél Toszkánában

8 felejthetetlen úti cél Toszkánában

Toszkána több mint egy olaszországi régió. Toszkána több mint a borvidékek, reneszánsz városok vagy fényűző tengerparti fürdőhelyek. Ha idén nyárra még nincs úti célod, akkor irány Olaszország egyik legszebb vidéke! Íme néhány tipp egy izgalmas toszkán kiruccanáshoz.

A pisai ferdetorony

A pisai ferdetorony

1173. augusztus 9-én a pisai Piazza del Duomon az alapkőletétellel megkezdődtek a torony építési munkálatai. A Bonannus tervei alapján készült torony a talaj gyenge minősége és a rossz alapozás miatt megsüllyedt, ezért a pisai székesegyház különálló harangtornyát a világ ferdetoronyként tartja számon.

Arezzo

Arezzo

Arezzo vagy Arretium egy város Közép-Olaszország Toszkána régiójában. Arezzo megye fővárosa. Arezzo mintegy 80 kilométerre fekszik Firenzétől délkeleti irányban. Tengerszint feletti magassága 296 méter, lakossága 2008-ban elérte a 98 788 főt.

Carrara

Carrara

Város Massa e Carrara ol. tartományban; a Tirreni-tenger közelében, (1881) 14,603 lak. C.-t félkörben hegyek veszik körül, amelyek vagyonosságának forrásai; mert ebből bányásszák a hires márványt, amit a világ minden részébe elszállítanak. Házai és különböző épületei, a nyilvánosak miként a magánosak mind márványból készültek. Főpiacának egyik oldalán doriai oszlopokon nyugvó portikus van; ezzel szemben áll a Medico-palota.

Livornotól Piombinoig

Livornotól Piombinoig

Livorno alatt sziklás partszakaszok vannak, melyet lassan felvált a finom homokos part, kiépített üdüpőhelyekkel. Castiglioncello, Rosignano, Cecina és Vada, majd lejjebb Donoratico, Bibbona, San Vincenzo és a Baratti öböl. Nem messze a parttól Calidario fürdő és etruszk helyek mint Populonia, Venturina és más látnivalók. a sziklás öblökhöz nehezen lehet lemászni de érdemes, a Spiaggia Bianca finom fehér homokos strandja igazi kuriózum. Érdekes történetek halászokról, szirénekről....

Pistoia

Pistoia

Pistoia lies at the far end of the uninterrupted strip of urban settlement that stretches all the way from Firenze. Closed off to the north by the Appennine range (the mountains of the Pistoiese where Abetone is situated) and to the west by Monte Albano, the city has maintained a good balance between recent development and its historic roots.

Pistoia nevezetességei

Pistoia nevezetességei

A Dóm teret övező kis utcácskák és terek alkotják, ennek a kincsekkel teli városnak a központját. Érdemes szép nyugodtan, kényelmesen felfedező útra indulni. A szebbnél-szebb templomok, paloták, múzeumok mellett, megtaláljuk a jellegzetes pistoiai kézműves műhelyeket. Hitték volna, hogy a helyi kovácsoltvas műhelyek a bölcsői a művészeti öntödéknek és a még napjainkban is méltán világhírű cintányérkészítésnek?! A pistoiai Dóm teret, nem véletlenül, az ország egyik legszebb terekén tartják számon. Itt találhatóak a város legfontosabb épületei, a Katedrális, a Harangtorony, a Keresztelő kápolna, a Városháza és a Praetori Palota.

San Gimignano

San Gimignano

Közeledve a városhoz jellegzetes toszkán tájon keresztül haladunk. Nem lehet betelni a képpel, leírni szavakkal szinte lehetetlen. Látni kell. Amint megérkezünk San Gimignanóba, úgy érezzük, hogy visszamentünk az időben több száz évvel, egészen a 14. századig. Középkori zordon falak, mégis méltóságteljes, varázslatos a város, a tornyok városa világörökségi helyszín.

Siena - Toszkána

Siena - Toszkána

Siena város neve Romulus ikertestvérének Rémusnak a fiára, Senusra vezethető vissza. A középkori város lakói ugyanis Senus utódjainak tartották magukat. A város címerében ezért szerepel a Romulust és Remust szoptató farkas. Míg Romulus 7 dombon alapította meg Róma városát, Siena három dombon fekszik. Igazi gótikus város, mivel a későbbi évszázadokban nem voltak nagy építkezések, nem rombolták le a régi épületeket, nem alakították át, így megmaradhatott középkori bájával, hogy a 20. század embere ebben a kedves történelmi városban elképzelhesse, milyen volt a korai középkorban.

Hirdetés
Toszkána tavasszal: Firenze, Siena, a tenger és társaik

Toszkána tavasszal: Firenze, Siena, a tenger és társaik

A ciprusoktól, szőlőtől, olajfáktól zöldellő dombok tetején tornyos középkori városok vagy luxusszállóvá alakított kúriák állnak, a kéklő úszómedencék mellett virágok nyílnak, ezeket egészítik ki az épületek, háztetők és növénytartók terrakotta-narancsságra-rózsaszín árnyalatai. A részletek néha átmennek giccsbe, de az összhatás módfelett jellegzetes és harmonikus. Naná, hogy innen indult a reneszánsz és a humanizmus, és hogy Toszkána évszázadokig az európai kultúra köldöke volt. Máig a különböző évszázadok szerves egymásra csúszásából él. Ez nemcsak azt jelenti, hogy a települések ódon házai között szlalomoznak az autók, vagy hogy az apartmanunk is nemcsak kívülről, de belülről követi a hagyományokat, hanem olyan, máshol nem tapasztalt jelenségben is tetten érhető, hogy a Conad nevű hipermarket roskadozó italos polcain körülbelül 80 százalékot tesznek ki a toszkán borok.

Tuti menü