Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Toszkána bemutatása linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Toszkána - Vivaldi [5. oldal]
részletek »

Toszkána bemutatása képes leírás: Toszkána - Vivaldi [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: toszkana.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 81 db
Toszkána bemutatása

Toszkána bemutatása

'Toszkána' - a kedvelt olasz régió neve sokunk arcára mosolyt varázsol, hiszen eszünkbe jut az elragadó táj, a napsütötte dombok tele citrusfákkal és a számos művészeti kincs, amely ránk vár. Toszkánában a kultúra nagy hatással van az életmódra, ez adja a régió különleges vonzerejét. A tartomány tökéletes úti cél, legyen szó akár egy rövid vidéki kiruccanásról, akár felfedező túráról a jelentős múltú toszkán műemlékvárosokban, vagy ha csupán strandolásra vágyunk a tengerparton, netán lazítanánk a híres gyógyfürdők egyikében. Toszkán tartózkodásunkat megkoronázza a friss alapanyagokra épülő helyi konyha és a kitűnő toszkán borok élvezete.

Toszkána dióhéjban

Toszkána dióhéjban

Toszkána úgy él milliók képzeletében, mint a földi harmónia megteremtésének egyik lehetséges színhelye. A valóságban, irodalmi alkotásokban és filmekben elvágyódó európaiak és amerikaiak keresik és találják meg önmagukat Itália közepén. Vajon mi ennek az oka?

Toszkána és Firenze

Toszkána és Firenze

Toszkána történelmi és művészeti emlékekben gazdag gyönyörű tájain csodálatosan ötvöződik a múlt és a jelen. A magaslatokra épülő városok, amelyeket karcsú ciprusok vagy etruszk falak vesznek körül, mintha örök idők óta az alattuk elterülő vidéket kémlelnék. Letűnt korok főurainak gazdagságát és hatalmát idézik a nagyszerű paloták, békés nyugalmat sugároznak a szőlőültetvények és olajfa ligetek között megbúvó kis falvak, villák. A nagyobb toszkánai városok, mint Firenze, Siena, Pisa, de a kisebbek is, mint Lucca, Cortona, Arezzo Olaszország legjelentősebb műkincseivel büszkélkedhetnek. Tervezzétek hosszabb időre a toszkán nyaralást, mert annyi a látnivaló, hogy felsorolni is nehéz. Itália műkincseinek négyötöde itt található! Kompozzatok át Elba szigetére is, Piombino kikötőjétől csupán 10 km és gyönyörű a panoráma!

Toszkána és Umbria

Toszkána és Umbria

A chianti bor és az olívaolaj hazája az Appeninek és a Ligur-tenger által közrefogott területen fekvő Toszkána sokak szerint Olaszország legszebb vidéke. 'Síkságok, hegyek, völgyek azúrkék panorámája, a látóhatár fény-árnyék játékában mindenütt városok és szétszórt kúriák' - így mutatta be az utazóknak e vidék változatosságát Theophile Gautier. A vidék szépsége és városainak gazdagsága a művészeti kincsekben évente mintegy hétmillió turistát vonz ide. Toszkána egész Európa egyik legkedveltebb idegenforgalmi központja és az európai kultura bölcsője kellemes tengerparti nyaralást és ezernyi látnivalót kínál Firenze, Pisa, Volterra, San Gimignano, Siena ciprusfákkal szegélyezett, kanyargó útjai között. ának számít. Itália legnagyobb művészeti tájéka; az ország műkincseinek négyötöde itt található. Felejthetetlen élményt nyújtó utazásra invitállak Benneteket a napsütötte Toszkánába!

Toszkána tavasszal

Toszkána tavasszal

Előszezonban fillérekért lehet minőségi szállást kapni Olaszországban, de ez csak részben oldja meg a problémát. Toszkána olyan elképesztő töménységben szolgáltat kulturális és természeti látnivalókat, hogy több év kevés lenne itt, nemhogy a néhány nap. A felszínt azonban megkarcoltuk.

Toszkána tavasszal: Firenze, Siena, a tenger és társaik

Toszkána tavasszal: Firenze, Siena, a tenger és társaik

A ciprusoktól, szőlőtől, olajfáktól zöldellő dombok tetején tornyos középkori városok vagy luxusszállóvá alakított kúriák állnak, a kéklő úszómedencék mellett virágok nyílnak, ezeket egészítik ki az épületek, háztetők és növénytartók terrakotta-narancsságra-rózsaszín árnyalatai. A részletek néha átmennek giccsbe, de az összhatás módfelett jellegzetes és harmonikus. Naná, hogy innen indult a reneszánsz és a humanizmus, és hogy Toszkána évszázadokig az európai kultúra köldöke volt. Máig a különböző évszázadok szerves egymásra csúszásából él. Ez nemcsak azt jelenti, hogy a települések ódon házai között szlalomoznak az autók, vagy hogy az apartmanunk is nemcsak kívülről, de belülről követi a hagyományokat, hanem olyan, máshol nem tapasztalt jelenségben is tetten érhető, hogy a Conad nevű hipermarket roskadozó italos polcain körülbelül 80 százalékot tesznek ki a toszkán borok.

Toszkána útikönyvek

Toszkána útikönyvek

A tirrén part hosszú hajlata, az Appenninek gerince, az Apuai-Alpok rövid vonulata és a Monte Amiata által uralt Maremma festői partvidéke határozza meg a régió körvonalait, melynek csodálatos tája különleges változatos. A vidék belső részén az Appenninek magasodnak. Innen ered az Arno és a Tiberis. Uralja a tájat, széles és üde zöld völgyeit, zordon szorosait, sűrű erdeit. Megtalálhatjuk a mediterrán országokra jellemző élővilágot: a szőlőt, az olajfát és a ciprust, az etruszkok szent fáját.

Toszkánai utazás - Bónusz Brigád

Toszkánai utazás - Bónusz Brigád

Utazás Toszkánába! a Bónusz Brigádnál! A közösségi vásárlás egy kedvező pozitívuma, hogy az elég nagy érdeklődő szám átlépésével a szolgáltatók olcsóbbak szolgáltatások és termékeik tekintetében. Ez különösen igaz akkor, ha szállásról van szó. A weboldalra kattintva megnézheted az igényelhető toszkánai utazásos bónuszokat. Egy üdülés elég drágára képes kinőni magát. Épp ezért rengeteget számít, ha ötven-kilencven százalékos bónuszokkal vesszük igénybe a szolgáltatásokat. Elvégre így a toszkánai utazás vége után több marad tárcánkban és ki tudja, talán még egy újabb útra is futja belőle!

Tuscany's wine and olive oil trails

Tuscany's wine and olive oil trails

Tuscanyis famous all over the world for its extraordinary combination of natural beauty and a vast cultural heritage consisting of an incredible number of art works, ranging from Etruscan times through to the Renaissance and Baroqueperiods and then to the 20th century. It is the marvellous discovery of these works in their natural setting and amid its people, that the entire world admires.

Hirdetés
Utazik a család

Utazik a család

Helló Kedves Olvasó! Végigjártuk egész Toszkánát - apa, anya, és a gyerekek. Megnéztük és felderítettük az összes toszkán várost, parkot, dómot, múzeumot, strandot. Mindent megtalálsz e könyvben - rengeteg fotóval, számtalan kalanddal, történelmi, gasztronómiai, művészettörténeti ismeretekkel. Lapozz bele, vidd haza, éld át velünk a csodás toszkán pillanatokat. Úgy alakítottuk ki, hogy útikönyvként is használhasd!

Utinapló Toszkánában

Utinapló Toszkánában

Milyen volt Toszkána ? - teszi fel a kérdést mindenki. Mert ott él a fejünkben az Ezer nap Toszkánában (Marlena de Blasi) ajánlója: Ezer nap Toscanában az élet egyszerű örömeiről mesél a földkerekség egyik leggyönyörűbb tájékán. Ott él a fejünkben a fotókon látott kép: a ciprus ligetek közül kikandikáló tipikus toszkán kőház, a szőlősorok, pipaccsal szegélyezett aranyló búzakalászok, de még helyben is úgy tűnhet, hogy Van Gogh napraforgó sorozata sem Provence-ban készült, hanem minimum toszkán export virágokról van szó.

Világhíres toszkán konyha

Világhíres toszkán konyha

Az talán már közhely, hogy olasz konyha nincs - illetve csak a felszínes ismerkedőnek, a pizza és a lasagne - hanem nápolyi-, trentínói-, szicíliai-, bolognai-, toszkán konyha, stb... Ez utóbbi igencsak magas rangot vívott ki magának nemzetközi szinten is, olyannyira, hogy elegáns protokoll fogadásokon nemcsak egyszerűen chic, de szinte kötelező a toszkán szakács alkalmazása. Érdekes, hisz az igazi toszkán konyha a szegény ételek (cucina povera) alapjaira épül, ezt gazdagítja a mai szakácsművészet fantáziával, eleganciával, raffinériával. Na és persze alapfeltétel a kiváló minőségű alapanyag is (lehetőleg toszkán!): az olivaolaj, a mesés lankákon érlelt gabona, a megszámlálhatatlan variációjú salátaféle és idényzöldség, a vadhús, az ízletes gombák, a Tirrén-tenger gyümölcsei, és minderre a korona, a dionüszoszi nedü, a toszkán bor.

Vivaldi Travel

Vivaldi Travel

Egész napos kirándulás Elba szigetére, 'A Tirrén-tenger gyöngyszemére', mely a toszkán szigetcsoport legnagyobb szigete. Elutazás Piombino kikötőjébe, innen hajózunk Portoferraioba. Séta a kikötőváros festői utcácskáin, majd a Napóleon villa megtekintése következik. Innen utazás Napoleon nyári rezidenciájához és Porto Azzurroba, az etruszk ásványbányába, ahová kisvonattal jutunk le. Rövid szabadidő után hajózunk vissza a szárazföldre. Az esti órákban egy tipikus helyi 'fattoria'-ba látogatunk, ahol bor- és egyéb helyi termékek bemutatója és kóstolója vár minket.

Tuti menü