Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Toszkána bemutatása linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Toszkána bemutatása képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: toszkana.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 81 db
8 felejthetetlen úti cél Toszkánában

8 felejthetetlen úti cél Toszkánában

Toszkána több mint egy olaszországi régió. Toszkána több mint a borvidékek, reneszánsz városok vagy fényűző tengerparti fürdőhelyek. Ha idén nyárra még nincs úti célod, akkor irány Olaszország egyik legszebb vidéke! Íme néhány tipp egy izgalmas toszkán kiruccanáshoz.

A pisai ferdetorony

A pisai ferdetorony

1173. augusztus 9-én a pisai Piazza del Duomon az alapkőletétellel megkezdődtek a torony építési munkálatai. A Bonannus tervei alapján készült torony a talaj gyenge minősége és a rossz alapozás miatt megsüllyedt, ezért a pisai székesegyház különálló harangtornyát a világ ferdetoronyként tartja számon.

A toszkán borok titka

A toszkán borok titka

A Toszkána szívében fekvő festői szépségű borvidék, Montalcino az egész világnak feladta a leckét. Nekik sikerült megalkotni azt a bort, ami identitásuk teljes megtartásával, a vidék természetességének őszinte megőrzésével, mások utánzása nélkül is sikerre vitte, híressé tette az aranyló mezőkkel, olajfákkal és szőlősorokkal tagolt tájat.

A toszkán főváros

A toszkán főváros

Az ember életében vannak találkozások, események, amelyekre hosszan készül. Így voltam én Firenzével. Tanultam róla gimnazistaként és egyetemistaként a történelmi, művészettörténeti, irodalmi stúdiumok keretében. Tudtam, itt született meg az olasz irodalmi nyelv, hoszszabb-rövidebb ideig itt élt és alkotott Dante, Petrarca, Boccaccio, Giotto, Donatello, Fra Angelico, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Benvenuto Cellini, Botticelli és Raffaello...

A toszkán konyha

A toszkán konyha

A csodálatos Toszkána lankás dombjait több ezer éve művelik. Olajligetek, gabona- és napraforgómezők tarkítják a tájat, a városkák házainak ablakából sosem hiányozhat a bazsalikom és a rozmaring. A természet bőkezű a világnak ezen a pontján, és mindazt, amit ad, a toszkán ember örömmel és alázattal elfogadja. Egyszerűen és egyszerűt: ebben áll a toszkán konyha titka.

A toszkán konyha titka

A toszkán konyha titka

Amennyire gyönyörű a toszkán táj, annyira egyszerűek az itt élő emberek. A konyhájuk alapját mezőgazdasági kultúrájuk puritánsága, az itt megtermő növények sokszínű, de sohasem pazarló felhasználása jellemzi évszázadok óta. Mindennek az alapja az olívaolaj, amely szinte egyetlen ételből sem maradhat ki, jelenléte azonban mindig visszafogott, már-már csak annyi, hogy kiemelje az ételek ízeit, a megfelelő helyre tegye a hangsúlyt. Használják főzéshez, saláták ízesítéséhez éppúgy, mint ételek elkészítéséhez. Ami a lényeg: csak a legjobbat. Az, ami egykor a szegénységet jelentette, hogy minden parasztgazdaság maga állította elő a család szükségleteire az élelmiszereket, ma egészen más jelentést kapott. Legyen szó az olívaolajról, a sonkáról, juh- és kecskesajtjaikról, és természetesen a paradicsomról - minden termékük büszkén viseli az előállító nevét, mert ez garancia a minőségre.

A toszkán szigetvilág

A toszkán szigetvilág

A legenda szerint, amikor Vénusz kikelt a tengerből, a nyakláncáról lepergett hét gyöngyszem, ebből lett a hét toszkán sziget: Elba, Giglio, Capraia, Giannutri, Pianosa, Montecristo, Gorgona. A toszkán szigetcsoportot - amely kiterjedését tekintve a Mediterránum legnagyobb védett tengeri övezete - a 7 nagyobb szigeten kívül közel 40 apró sziget is alkotja.

Arezzo

Arezzo

Arezzo vagy Arretium egy város Közép-Olaszország Toszkána régiójában. Arezzo megye fővárosa. Arezzo mintegy 80 kilométerre fekszik Firenzétől délkeleti irányban. Tengerszint feletti magassága 296 méter, lakossága 2008-ban elérte a 98 788 főt.

Árnyak toszkán verőfényben

Árnyak toszkán verőfényben

Jeremy-t, a fiatal és írói sikerekre vágyó könyvszerkesztőt kiadója Olaszországba küldi, hogy csikarjon ki egy írói szerződést a méltán híres Weldontól. Első találkozásukkor Jeremy megbotránkozik az író barátságtalan és durva viselkedésén, de hamar rájön, hogy ez a mogorvaság is csak egy a férfi számtalan csele közül, amikkel Jeremy-t távozásra akarja bírni.

Hirdetés
Autókölcsönzés - Spanyolország

Autókölcsönzés - Spanyolország

Autókölcsönzés Spanyolország autóbérlés helyszínein, repülőtéren, pályaudvaron és belvárosban. Világmárka autókölcsönzők Spanyolországban számos autókölcsönzési ponton. Foglalja le bérautóját spanyolországi utazásához most online az interneten keresztül, válasszon autókölcsönző partnereink ajánlataiból. Kérdés esetén magyar nyelvű telefonos ügyfélszolgálat segít a foglalásban. Árgarancia szolgáltatás Spanyolország autókölcsönzés esetén. Online autókölcsönzés garantáltan legjobb árakon, tekintse meg autókölcsönző partnereink ajánlatait egy helyen.

Carrara

Carrara

Város Massa e Carrara ol. tartományban; a Tirreni-tenger közelében, (1881) 14,603 lak. C.-t félkörben hegyek veszik körül, amelyek vagyonosságának forrásai; mert ebből bányásszák a hires márványt, amit a világ minden részébe elszállítanak. Házai és különböző épületei, a nyilvánosak miként a magánosak mind márványból készültek. Főpiacának egyik oldalán doriai oszlopokon nyugvó portikus van; ezzel szemben áll a Medico-palota.

Dávid

Dávid

Dávid alakja és hőstette mind a képzőművészetben, mind az irodalomban számos művészt ihletett alkotásra. Michelangelo előtt a XV. században Donatello és Verrocchio is készített Dávid szobrot. Ők a büszke hőst - aki legyőzte Góliátot - a hőstette utáni pillanatban ábrázolták.

Die Insel Elba - Geschichte, Kunst und Mineralien

Die Insel Elba - Geschichte, Kunst und Mineralien

Die Insel Elba ist reich an ihre Erinnerungen der Vergangenheit: Etrusker und Römer ließen sich auf der Insel nieder, überraschende Angriffe von Seeräubern und inselinterne Machtkämpfe forderten viel Blut und veränderten stetig Machtverhältnisse dieses kleinen, aber wichtigen Gebietes... Die ersten Erzählungen der Insel gehen auf eine uralte Epoche, als Geschichte und Sage untrennbar miteinander verbunden waren, zurück. Die Schicksale und die Geschichte verdankt Elba vor allem von zwei Faktoren: ihre strategische Lage und dem Reichtum an Mineralien. Die Insel wurde aus diesem Grund mehrmals erobert und war somit immer wieder hart umkämpft. Die Etrusker eroberten die Insel und erbeuteten somit eine unversiegbare Quelle an Mineralien, allem voran Eisenerze, welche wesentlich zum Erfolg ihrer Kultur beitrug.

Elba sziget

Elba sziget

Már a római korban fontos vasércbányászati helyszín. Lakói közül többen tintahal-halászattal foglalkoztak. A sziget keleti, alacsonyabban fekvő részén füge-, mandula- és olajfa-ültetvények vannak, valamint szőlőskerteket művelnek. Jelentős az idegenforgalom, melynek főbb üdülőhelyei: Procchio, Marciana és Marina di Campo. Megközelíthető a szárazföldről komppal, Piombinóból. Úthálózata mintegy 120 km hosszban van kiépítve. Rendszeres hajójárat köti össze Livorno, Genova és Bastia városok kikötőivel. La Pila városka mellett (a sziget közepén) repülőtere van. A szigeten több mint 8000 szállodai férőhely, 2300 bérelhető rezidencia és 10 000 kempinghely van.

Elba szigete

Elba szigete

Only 10 km away from the Italian mainland, with a surface area of 224 km2, Elba is the largest of the islands in the Tuscan Archipelago, and the third largest of the Italian islands. Its particularly mild climate, the variety of its 147 km of coastline and the majestic beauty of the Monte Capanne mountains (1,019 m altitude) have made it an internationally renowned tourist centre.

Firenze

Firenze

Firenze, Olaszország egyik nagyvárosa, egyben Toszkána régió székhelye és kulturális központja. Az Arno folyó két partján, annak völgyében elterülő város nagyon hosszú múltra tekint vissza. Hosszú ideig a Medici család uralta. 1865-1870 között az Olasz Királyság fővárosa volt. Számtalan történelmi és művészeti látványosságnak ad otthont. A várost a reneszánsz bölcsőjeként is emlegetik. Történelmi belvárosát 1982-ban az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. 1986-ban Európa kulturális fővárosa volt.

Firenze - a reneszánsz bölcsője - Világörökség

Firenze - a reneszánsz bölcsője - Világörökség

Az Arno folyó két partján, annak gyönyörű völgyében elterülő város nagyon hosszú múltra tekint vissza. Hosszú ideig a Medici család uralta. 1865-1870 között az Olasz Királyság fővárosa volt. Számtalan történelmi és művészeti látványosságnak ad otthont. A várost a reneszánsz bölcsőjeként is emlegetik. Történelmi belvárosát 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. 1986-ban Európa kulturális fővárosa volt.

Tuti menü