Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gasztronómia képes leírás - Toszkána bemutatása.tlap.hu
részletek »

Gasztronómia - Toszkána bemutatása.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: toszkana.tlap.hu » Gasztronómia
Keresés
Találatok száma - 5 db
A toszkán borok titka

A toszkán borok titka

A Toszkána szívében fekvő festői szépségű borvidék, Montalcino az egész világnak feladta a leckét. Nekik sikerült megalkotni azt a bort, ami identitásuk teljes megtartásával, a vidék természetességének őszinte megőrzésével, mások utánzása nélkül is sikerre vitte, híressé tette az aranyló mezőkkel, olajfákkal és szőlősorokkal tagolt tájat.

A toszkán konyha

A toszkán konyha

A csodálatos Toszkána lankás dombjait több ezer éve művelik. Olajligetek, gabona- és napraforgómezők tarkítják a tájat, a városkák házainak ablakából sosem hiányozhat a bazsalikom és a rozmaring. A természet bőkezű a világnak ezen a pontján, és mindazt, amit ad, a toszkán ember örömmel és alázattal elfogadja. Egyszerűen és egyszerűt: ebben áll a toszkán konyha titka.

A toszkán konyha titka

A toszkán konyha titka

Amennyire gyönyörű a toszkán táj, annyira egyszerűek az itt élő emberek. A konyhájuk alapját mezőgazdasági kultúrájuk puritánsága, az itt megtermő növények sokszínű, de sohasem pazarló felhasználása jellemzi évszázadok óta. Mindennek az alapja az olívaolaj, amely szinte egyetlen ételből sem maradhat ki, jelenléte azonban mindig visszafogott, már-már csak annyi, hogy kiemelje az ételek ízeit, a megfelelő helyre tegye a hangsúlyt. Használják főzéshez, saláták ízesítéséhez éppúgy, mint ételek elkészítéséhez. Ami a lényeg: csak a legjobbat. Az, ami egykor a szegénységet jelentette, hogy minden parasztgazdaság maga állította elő a család szükségleteire az élelmiszereket, ma egészen más jelentést kapott. Legyen szó az olívaolajról, a sonkáról, juh- és kecskesajtjaikról, és természetesen a paradicsomról - minden termékük büszkén viseli az előállító nevét, mert ez garancia a minőségre.

Tuscany's wine and olive oil trails

Tuscany's wine and olive oil trails

Tuscanyis famous all over the world for its extraordinary combination of natural beauty and a vast cultural heritage consisting of an incredible number of art works, ranging from Etruscan times through to the Renaissance and Baroqueperiods and then to the 20th century. It is the marvellous discovery of these works in their natural setting and amid its people, that the entire world admires.

Világhíres toszkán konyha

Világhíres toszkán konyha

Az talán már közhely, hogy olasz konyha nincs - illetve csak a felszínes ismerkedőnek, a pizza és a lasagne - hanem nápolyi-, trentínói-, szicíliai-, bolognai-, toszkán konyha, stb... Ez utóbbi igencsak magas rangot vívott ki magának nemzetközi szinten is, olyannyira, hogy elegáns protokoll fogadásokon nemcsak egyszerűen chic, de szinte kötelező a toszkán szakács alkalmazása. Érdekes, hisz az igazi toszkán konyha a szegény ételek (cucina povera) alapjaira épül, ezt gazdagítja a mai szakácsművészet fantáziával, eleganciával, raffinériával. Na és persze alapfeltétel a kiváló minőségű alapanyag is (lehetőleg toszkán!): az olivaolaj, a mesés lankákon érlelt gabona, a megszámlálhatatlan variációjú salátaféle és idényzöldség, a vadhús, az ízletes gombák, a Tirrén-tenger gyümölcsei, és minderre a korona, a dionüszoszi nedü, a toszkán bor.

Tuti menü